Фитнеса дразни ли хората

Редовно ходя на фитнес 2-3 пъти седмично. Това е не само защото искам да изглеждам във форма, но упражненията са полезни и за здравето. Работата в офиса е заседнала, в обикновения живот се движа малко, така че го правя.

Фрапираща е ситуацията, която започва преди големите празници и особено с настъпването на пролетта. Удобно е да тренирате през годината, има хора във фитнеса, но няма големи опашки за симулатори, не купуват цялата спортна храна в бара, винаги има кърпи, съблекалнята е чиста.

Но понякога е просто истински кошмар. Някои набези на лудо отслабване. Преди Нова година, на 14 февруари и дори на 8 март, хората, сякаш са седели на дивана от 10 години, тичат в залата. Става задушно, навсякъде е бъркотия, всички трескаво се подготвят, мечтаят да станат богове и богини за няколко часа. Сега е пролет и вече ме е страх. Понякога изглежда, че това време е просто по-добре да изчакате, да прехвърлите обучението на открито.

Не съм против засиления интерес на хората към тренировките, страхотно е. Не разбирам обаче тази реклама и тези, които не спазват диетата си през цялата година, например ядат всичко подред и след това бягат, за да губят мазнини преди лятото. На море, сигурно преди празниците! Защо хората имат само такава мотивация?

Още информация за здравето ви може да откриете тук.