Защо децата да учат английски език

В съвременното училище учебният процес е много динамичен. Дори в графика на по-младите ученици понякога поставят 5-6 урока на ден, а какво да кажем за програмите! Родителите се хващат за главите и не знаят как второкласник може да се справи със задача по математика. Така че съмненията относно необходимостта от изучаване на английски са съвсем разбираеми. Но може ли вторият език наистина да навреди на дете на 6-7 години и повече?
Повече полза, отколкото вреда

Съвременните програми по английски език за деца са изградени по игрив начин. В началния етап на обучение никой няма да поиска от ученика повече, отколкото може да научи. Основната програма включва изучаването на азбуката и най-простия речник на езика, малко по-късно се свързва изучаването на граматиката. Можете да изпратите детето си на английски лагер в предградията и да не се притеснявате, че ще бъде претоварено там.

Най-важното е, че в ранна възраст мозъкът на детето е способен да възприема и обработва огромно количество информация. Всъщност децата в предучилищна и начална училищна възраст абсорбират нова информация като гъби, основното е тази информация да е полезна. Нищо чудно, че някои родители не щадят децата си и ги изпращат в различни кръгове: докато мозъкът работи на „максимални обороти“, можете да предложите на детето си много интересни занимания.

По-лесно е да мотивирате дете да направи нещо ново, отколкото тийнейджър или възрастен. Той е активен, любопитен и готов да се заеме с всеки нов за него бизнес.

Друга причина, поради която трябва да изпратите детето си на езиков лагер за деца, е липсата на страхове и комплекси. Детето няма да анализира и сравнява речника на два езика. Той просто ще запомни и ще произнесе нова дума на глас без колебание.

Психолозите са установили, че двуезичните деца имат по-добър самоконтрол и са в състояние да следват по-внимателно мислите си. Освен това са общителни и бързо се адаптират към нова среда.

Ранното изучаване на английски ще ви помогне да постигнете целите си по-бързо в бъдеще и, разбира се, ще осигурите на човек престижна работа.

Вашият коментар