Най-популярните плодове против стареене на кожата

Знаете ли, че правилното хранене може да забави стареенето и появата на бръчки, значително да удължи младостта? Изненадващо, но факт: някои продукти са особено полезни за епидермиса, правят лицето отпочинало и привлекателно, подобряват тонуса на кожата.
Витамини за красота и младост

Предлагаме на вашето внимание списък с продукти, които могат да отблъснат старостта с пет или повече години, като ви спасят от отпуснатата кожа и първите бръчки. Тайната на тяхната ефективност се крие в стимулирането на създаването на нови клетки, както и в попълването на енергийните разходи за жизненоважни процеси.
Бадем

Това е хранителен продукт с високо съдържание на флавоноиди, L-аргинин, магнезий и витамин Е. Съдържа голямо количество полезни вещества, включително антиоксиданти – така наречените лекарства против стареене. Освен това бадемите имат положителен ефект върху функционирането на кръвоносните съдове.
Морков

Съдържа витамин А за защита на красотата на кожата и косата. Морковите съдържат и много бета-каротин, антиоксидант, отговорен за регенерацията на епидермалните клетки. Между другото, именно от каротин в тялото ни се образува ретинол (витамин А), който е включен във формулите на повечето средства против стареене.
авокадо

Плодовете могат да се нарекат идеален склад за антиоксиданти, здравословни мазнини и витамини. Благодарение на витамините В, С и Е, Омега-3 авокадото ефективно се бори с възрастовите промени, възстановявайки еластичността, тонуса и свежия блясък на кожата на лицето. Важен момент – екзотичният плод помага за защита на епидермиса от излагане на ултравиолетови лъчи и други негативни фактори на околната среда.
Киви
Той е един от най-богатите източници на витамин С, мощен антиоксидант, който отблъсква атаките на свободните радикали. Именно тези продукти могат да забавят появата на фини и дълбоки бръчки, като същевременно запазят свежестта и привлекателността на кожата.

Витамин С е колагенов стимулант. Факт е, че в младостта разрушаващите се колагенови влакна бързо се заменят с нови, а с възрастта този процес се забавя значително. Всъщност поради това се появяват бръчки, кожата става отпусната и матова.
Ягода

Зрънцето съдържа физетин и флавоноиди, които намаляват броя на увредените клетки в тялото и укрепват имунната система. Благодарение на високото съдържание на антоцианини, ягодите унищожават възпалителните процеси. В допълнение, това зрънце има огромно количество елагова киселина – предпазва еластичните влакна от увреждане, предотвратявайки появата на бръчки.

Вашият коментар