Хобито на човек може да разкаже много не само за характера му, но и за неговия IQ

Хобито на човек може да разкаже много не само за характера му, но и за неговия IQ. До този извод стигнаха финландски учени. Експертите са установили какво обичат да правят хората с високо ниво на интелигентност в свободното си време.

Експерти от Университета на Източна Финландия и Университета на Ливърпул откриха пряка връзка между коефициента на интелигентност на мъжа и желанието му да залага. Важно е обаче да се отбележи, че работата на учените е само за конни надбягвания.

4 неочевидни признака, които показват високото Ви коефициент на интелигентност

Експертите стигнаха до интересен извод: оказа се, че колкото по-умен е човек, толкова по-сложен вариант за залагане избира. И в резултат на това често остава губещ, защото харчи повече от планираното.

В проучването са участвали повече от 15 000 финландци, родени между 1962 и 1990 г. Те били тествани за коефициент на интелигентност, преди да се запишат в армията. Резултатите от теста бяха сравнени с тяхната история на онлайн хазарта, а след това тази информация беше сравнена с икономическото състояние, финансовото състояние и образованието на всеки човек.

Защо точно ерудираните мъже харесват хазарта, експертите не са установили. Доцентът Яни Саастамойнен от Университета на Източна Финландия предположи, че залагането за такива хора е като решаването на сложна кръстословица: мъжете се интересуват от броенето на числа и изчисляването на фаворитите.
В същото време любовта към хазарта не е единственият критерий за висок интелект. Докторът по философия, доктор по психология в Лондонския университетски колеж Джеръми Дийн от своя страна идентифицира няколко други критерия, които издават човек с впечатляващ IQ:

може и обича да мечтае
обича черен хумор
са склонни да бъдат мързеливи
любопитен, винаги търсещ нови преживявания
обича да спори и да размишлява върху парадоксите
либерални в преценките

Вашият коментар